Nu ook: de studiekeuzeweek!

Weet je nog niet goed wat je wil gaan studeren? De studiekeuzeweek helpt je om vol vertrouwen een studie te vinden die goed bij je past. Je krijgt meer zicht in wie je bent, waar je goed in bent en wat je wilt. Je onderzoekt de mogelijkheden en ontwikkelt een positieve mindset. Je leert bewuste keuzes maken en leiding te nemen over je leven.

Klaar voor de toekomst!

We werken tijdens de studiekeuzeweek aan niet alleen aan je studiekeuze, maar ook aan een positief zelfbeeld en aan het ontwikkelen van een groeimindset, zodat je zelfvertrouwen groeit. Als je met zelfvertrouwen kan kijken naar je talenten, drijfveren, overtuigingen en interesses, kun je krachtige keuzes maken. Vanuit deze houding ben je gemotiveerd om doelgericht en actief te gaan studeren en de uitdagingen die er mogelijk komen aan te gaan. Op deze manier heeft de studiekeuzeweek impact op je hele (studie) loopbaan.

In het kort

 • 4 Groepsbijeenkomsten
 • 1 Individueel coachgesprek
 • Beroepskeuzetest
 • Inspirerend werkboek
 • Uitdagende thuisopdrachten
 • Concreet actieplan
 • Tussenjaarplan
 • Online groepscall
 • Terugkombijeenkomst

Werkwijze

Tijdens de studiekeuzeweek komen we vier keer bij elkaar als groep en heb je een individueel coachgesprek met je coach om in te zoomen op jouw persoonlijke keuzeproces.

We gaan actief aan de slag met uitdagende opdrachten en inspirerende oefeningen die je soms alleen en meestal samen uitvoert. Je krijgt een werkboek vol met opdrachten om jezelf beter te leren kennen en verhalen om je te inspireren. Je maakt een beroepskeuzetest om je breed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden en we maken gebruik van elkaars netwerk zodat je ervaring op kunt doen in de praktijk. In de middag heb je tijd om verder te werken aan de opdrachten en je voor te bereiden op de volgende dag.

Tijdens de studiekeuzeweek leg je een stevige basis voor je studiekeuze. Aan het eind van de week ga je naar huis met een concreet plan waarmee je jouw studiekeuze in de praktijk kunt toetsen om daarna een definitieve studiekeuze te maken.

We komen daarna een keer online bij elkaar, zodat je je vragen kunt stellen en wij advies kunnen geven. In januari zien we nog een laatste keer live om de studiekeuzes te vieren!

Voor wie

 • Scholieren in het laatste jaar van de havo of het vwo die hun eindexamen willen doen zonder last van studiekeuzestress.
 • Jongeren met een tussenjaar die concreet aan de slag willen met hun studiekeuze.
 • Studenten die gestopt zijn met hun studie en niet goed weten hoe nu verder.

Resultaat

 • Een goed onderbouwde studiekeuze
 • Motivatie voor een succesvolle studieloopbaan
 • Zelfkennis: dit ben ik, dit kan ik en dit wil ik
 • Meer zekerheid en zelfvertrouwen
 • Beter kunnen kiezen: je ontwikkelt je keuzevaardigheid
 • Een netwerk voor een goed beeld van je toekomstige werkveld

Waar en Wanneer is de studiekeuzeweek?

Deze studiekeuzeweek vindt plaats in Utrecht. De week ziet er als volgt uit:

2021:
Maandag 13 september10.00 – 14.00 uur
Dinsdag 14 september10.00 – 14.00 uur
Woensdag 15 september10.00 – 14.00 uur
Vrijdag 17 september10.00 – 14.00 uur
De terugkombijeenkomst vindt plaats in december 2021
2022:
Maandag 14 februari 10.00 – 14.00 uur
Dinsdag 15 februari10.00 – 14.00 uur
Woensdag 16 februari10.00 – 14.00 uur
Vrijdag 18 februari10.00 – 14.00 uur
De terugkombijeenkomst vindt plaats in april 2022

NB: Heb je interesse in de studiekeuzeweek, maar zou je het graag op een ander moment willen, laat het dan weten. We kunnen altijd kijken naar de mogelijkheden.

Coronaproof

Een studiekeuzeweek organiseren midden in de coronacrisis, is dat wel zo verstandig? Het zijn onzekere tijden, maar dat weerhoudt ons er niet van om je juist nu offline te helpen bij je studiekeuze. Uiteraard houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. We werken binnen wat er kan en op veilige afstand.

We zijn dan ook heel blij dat we een mooie locatie hebben kunnen vinden die goed te ventileren is, met een grote ruimte om op voldoende afstand aan tafels te werken, een gymzaal om oefeningen te doen en een binnentuin om een frisse neus te halen. Hierdoor kunnen we de training veilig aanbieden.

En mocht de studiekeuzeweek niet door kunnen gaan vanwege nieuwe maatregelen, dan komen we met een passend alternatief. Zo word je hoe dan ook geholpen bij hun studiekeuze.

Professionele hulp bij je studiekeuze

Voor deze Studiekeuzeweek hebben Lieneke van Kiezen Doe Je Zo en ik, Ciska onze krachten gebundeld in de Keuzekantine. Vanuit onze jarenlange ervaring met studiekeuzebegeleiding hebben we een programma gemaakt waarmee jij in een week tijd een bewuste, weloverwogen studiekeuze maakt.

Investering

Deelnemen aan de studiekeuzeweek is een investering in jezelf en in je toekomst. Deelnemen kan dit schooljaar (2021) voor de introductieprijs van 695 euro (in plaats van 945 euro).

Ja ik doe mee

Wil jij ook graag samen aan de slag met jouw studiekeuze? Geef je dan snel op! Wil je graag eerst even overleggen? twijfel je over het individuele studiekeuzetraject of over deze studiekeuzeweek? bel of mail naar Ciska