Studiecoaching voor succesvol studeren

Wat is studiecoaching?

Je bent slim genoeg, maar toch lukt het studeren niet goed. Je hebt te maken met uitstelgedrag, faalangst of je bent je motivatie kwijt. Soms weet je precies wat er aan de hand is waardoor het studeren niet lukt. Vaak genoeg heb je ook geen idee wat de reden is. Studiecoaching analyseert met jou wat er aan de hand is en helpt je weer vooruit! Het doel is dat je weer grip op je studie krijgt en dat studeren weer leuk wordt!

“ik ben geslaaaaagd !! Super blij en opgelucht! Heel erg bedankt nog voor alles, volgens mij heeft het heel erg geholpen!

Amber

Studeren, de mooiste tijd van je leven

Het is niet voor niks dat elk jaar weer ontzettend veel studenten stoppen met hun studie. En het effectief kunnen studeren is maar een van de elementen die van invloed zijn op je resultaten. Het gaat ook om motivatie, het omgaan met stress, ontdekken wie je bent, keuzes maken etc etc. In studiecoaching nemen we al deze elementen mee. Dus in de intake nemen we dit allemaal mee en aan de hand van wat jij vertelt stellen we een plan van aanpak op. Tijdens de coaching passen we dit plan trouwens steeds weer aan, net wat er speciaal voor jou nodig is.

Hieronder lees je een aantal voorbeelden van waar de coaching over kan gaan.

Stress en Faalangstbegeleiding:

Stress voor tentamens of andere belangrijke piekmomenten is heel gewoon en helpt je om goed te focussen. Als die stress echter leidt tot overmatig piekeren of tot slaapproblemen en als je cijfers eronder lijden, dan kan er sprake zijn van faalangst. Faalangst belemmert je om prettig te kunnen studeren en het zorgt ervoor dat je niet de resultaten behaald die je zou kunnen halen. In de studiecoaching besteden we aandacht aan de oorzaken achter je faalangst. Je leert hoe je hier anders mee kunt omgaan, zodat je weer met plezier kunt studeren.

Lees ook mijn blog over hoe je kunt omgaan met een black-out tijdens je tentamen. zie Blackout tijdens tentamens?

Back on track

Juist nu we zoveel online onderwijs krijgen is het nog moeilijker om “on track” te blijven. Het lijkt zo simpel om te plannen, maar vaak genoeg doen we maar wat. We plannen niet, of we houden ons niet aan de planning die we zelf gemaakt hebben. In het back on track traject gaan we aan de slag met je uitstelgedrag, je leert haalbare doelen stellen en overzicht houden over je studie. We gaan in deze online training aan de slag met optimaal plannen en je ontvangt coaching om je ook aan je doelen te houden. Je leert je eigen valkuilen kennen en je leert wat je nodig hebt om te kunnen doen wat je eigenlijk wilt.

Effectief studeren

Soms stop je voldoende tijd in het studeren, maar haal je toch niet de resultaten die je graag zou willen halen. De vraag is waar het aan ligt. Leer je verkeerd? of niet genoeg? Heb je onvoldoende in beeld wat belangrijk is of is er nog iets anders aan de hand. Het is belangrijk om in beeld te krijgen waar het probleem zit zodat we daarna met effectievere studie strategieën aan het werk kunnen. Als we met effectief studeren aan de slag gaan leer ik je brein vriendelijk studeren, zodat je en sneller leert en meer onthoud van de stof die je bestudeerd.

Multiple choice training:

Deze studievaardigheidstraining is bedoeld voor studenten die moeite hebben met multiplechoice toetsen. Veel studenten die zich voor deze training aanmelden zeggen dat ze de stof wel goed kennen en begrijpen, maar vullen toch de verkeerde antwoorden in tijdens de toets. In de training maken we een analyse van jouw eigen testgedrag zodat je je eigen valkuilen leert herkennen. Ook oefen je met veelgemaakte fouten. Je leert je de vragen strategisch te analyseren en te beantwoorden. Lees meer over deze training.

“Dank voor de training, dit geeft echt superveel inzicht” Ik ben er echt heel blij mee!

Hidde

Studiecoaching, is dat iets voor mij?

In de studiecoaching onderzoek je de oorzaak van je studieproblemen. We kijken o.a. naar  hoe slim en efficient je studeert en we kijken naar je vaardigheden. In de begeleiding maken we een realistisch en doelgericht plan. We werken aan je studievaardigheden, je planning en je mindset en ik coach je om je valkuilen anders aan te pakken. Het doel is om weer prettig te studeren waarbij je je studiepunten haalt, maar ook je motivatie vasthoud en zonder stress kunt studeren.

Werkwijze

We beginnen een traject altijd met een intake om je studieproblemen goed in kaart te brengen en een plan van aanpak op te stellen. Vaak beginnen we daarna met een traject van 5 gesprekken zodat we echt kunnen werken aan je studieproblemen. Na het traject van 5 gesprekken hebben we een evaluatie en bespreken we samen de vervolgstappen.

Ik gebruik in mijn coaching de inzichten van o.a. Carol Dweck, Mark Tigchelaar en Eveline Crone

Online begeleiding

In deze online tijd kan studiecoaching juist dat steuntje in de rug zijn om gemotiveerd te blijven en doelgericht te blijven studeren. Zodra het weer mogelijk is proberen we de afspraken op locatie te doen, maar als niet anders kan kunnen we gewoon online afspreken.

Investering

Los studiecoachgesprek:EUR 99,-
Een traject van 5 coachgesprekken: EUR 449,-
De multiple-choice training: EUR 139,-
* prijzen vanaf 1/3/2023

Ja, dat wil ik

Wil jij ook graag samen aan de slag om weer plezier in je studie te krijgen, wil je zekerheid over je vaardigheden en met een positieve mindset aan de slag. Wil jij die laatste studiepunten die je nodig hebt nog halen?

of wil je nog even overleggen? Bel of mail me gerust voor meer informatie.