Studiekeuzeadvies; ook voor jou!

Een einde aan je keuzestress!

Heb jij last van studiekeuzestress of geen idee hoe je verder moet met de zoektocht naar een juiste studiekeuze? en misschien heb je al een keer verkeerd gekozen of blijven de mensen in je omgeving je maar vragen wat je nu wilt gaat studeren? Het is tijd voor studiekeuzeadvies bij Jouwstudiecoach, want het is niet nodig om met keuzestress te blijven rondlopen.

Jouwstudiecoach biedt professioneel studiekeuzeadvies in Utrecht voor HBO en WO studenten, je leert keuzes maken die bij je passen en daarmee kun je je voorbereiden op een goede studietijd; zodat dat een tijd wordt waarin jij met plezier studeert en je groeit in je talenten. 

Studiekeuze in Utrecht

Investeer daarom nu in een goede studiekeuze. Nadat je een traject hebt gedaan heb je niet alleen zekerheid over je studiekeuze, maar weet je ook welke kwaliteiten jij in huis hebt en waarom deze studie bij je past. Daarmee ben je bovendien goed voorbereid op een eventuele selectie procedure.

Bij Jouwstudiecoach kun je terecht voor studiekeuzeadvies in Utrecht

” Ik heb het coachtraject met veel plezier ervaren, ik ben er erg mee geholpen en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ciska is heel rustig en heeft veel verstand van de studiekeuze wereld waardoor het kiezen een stuk overzichtelijker wordt.”

Zowel voor scholieren en studenten

Er zijn twee soorten trajecten:

Basic studiekeuzetraject: 
Dit is een kort studiekeuzetraject waarin je op een duidelijke en gestructureerde manier aan de slag gaat met je studiekeuze? Je krijgt inzicht in je talenten en interesses, daarnaast krijg je overzicht over de enorme hoeveelheid studies die er zijn en tot slot leer je om een gemotiveerde studiekeuze te maken. Dit traject is met name geschikt als je al veel weet over je studiekeuze, maar je motivatie wilt checken zodat je met zekerheid kunt kiezen.

Uitgebreid studiekeuzetraject: 
Heb je nog geen idee wat je wilt en zie je door de bomen het bos niet meer waardoor je soms zelfs blokkeert om aan de slag te gaan. Dan is dit traject geschikt voor jou. Want met dit studiekeuzetraject van Jouwstudiecoach werken we aan het het leren maken van bewuste keuzes. Je verkrijgt allereerst zelfkennis door oefeningen te doen die je inzicht geven in je interesses, talenten en drijfveren. Vervolgens kijken we op een gestructureerde manier naar de studies die bij jou passen en leer je om keuzes te maken waar je voor 100% achter staat. En in al deze fases werken we aan een positieve mindset, zodat je gaat geloven in jezelf en met zelfvertrouwen kiest voor je vervolgstudie.

Studiekeuzetraject: Basis of Uitgebreid?

BASIS

Intake
3 coach gesprekken
beroepskeuzetest
studiekeuze werkboek
thuiswerkopdrachten
gebruik van de keuzegids

Resultaat:
een zekere en gemotiveerde studiekeuze


Duur
+/- 3 weken

UITGEBREID

Intake
6 coach gesprekken
beroepskeuzetest
studiekeuze werkboek
thuiswerkopdrachten
gebruik van de keuzegids

Resultaat:
zelfvertrouwen, keuzevaardigheden
& een gemotiveerde studiekeuze

Duur
+/- 8 weken

Werkwijze

Een studiekeuze traject bij Jouwstudiecoach is nooit saai, want we zijn steeds actief bezig, waarbij we oefeningen afwisselen met gesprek. Daarbij gaat steeds over jou en jouw persoonlijke vragen en de opdrachten zijn ook altijd specifiek afgestemd op de issues waar jij mee zit. En wanneer het nodig is kan het studiekeuzetraject nog uitgebreid worden met aanvullende coachingsgesprekken of een oudergesprek.

Resultaat

Studenten die een traject bij Jouwstudiecoach hebben gevolgd geven niet alleen aan dat ze nu een bewuste studiekeuze hebben gemaakt, maar ook dat ze het traject met veel plezier hebben gedaan. Nadat je een traject hebt afgerond weet je wie je bent, wat je wilt en welke studies daar goed bij passen. In het uitgebreide traject hebben we bovendien ook aan je keuzevaardigheden en overtuigingen gewerkt waardoor je zelfvertrouwen over het kiezen echt groeit. Tot slot ga je naar huis met een concreet actieplan om jouw toekomst verder realiteit te laten worden.

Locatie

Als je dit voor dit studiekeuze traject kiest, vinden de gesprekken plaats in Utrecht (locatie Catharijnesingel, op 5 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal) of in Wijk bij Duurstede, goed bereikbaar vanaf de A12, afslag Bunnik.

Investering

Studiekeuzeadvies Basis:EUR 449,- (ex btw)
Studiekeuzeadvies Uitgebreid:EUR 799,- (ex btw)

Contact

Wil je weten wat studiekeuzeadvies van Jouwstudiecoach voor jou kan betekenen of heb je vragen over de inhoud of het verloop van de het traject? Bel of mail me dan gerust voor meer informatie.