Studiekeuze

Help wat moet ik kiezen?

Heb jij last van studiekeuzestress? Weet je niet meer wat je wilt en waar je moet beginnen met zoeken? Heb je wellicht al een keer verkeerd gekozen? Blijven de mensen in je omgeving ook maar vragen of je al weet wat je wilt gaat doen? Keuzestress is heel vervelend om mee rond te blijven lopen, het maakt je onrustig en opgejaagd.

Wil jij ook af van deze stress? Wil jij weten welke studie echt bij je past? Wil jij weten hoe je moet kiezen en wil je zo kiezen dat je zeker bent van je keuze? Jouwstudiecoach biedt professioneel studiekeuzeadvies voor HBO en Universiteit. Ik geloof erin dat een goede studiekeuze het begin is van een geweldige studietijd. Een tijd waarin jij met plezier en succes studeert en je talenten ontwikkelt. 

Studiekeuzebegeleiding

Investeer daarom nu in een goede studiekeuze. Nadat je een traject hebt gedaan heb je niet alleen zekerheid over je studiekeuze, maar weet je ook welke kwaliteiten jij in huis hebt en waarom deze studie bij je past. Daarmee ben je bovendien goed voorbereid op een eventuele selectie procedure.

” Ik heb het coachtraject met veel plezier ervaren, ik ben er erg mee geholpen en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ciska is heel rustig en heeft veel verstand van de studiekeuze wereld waardoor het kiezen een stuk overzichtelijker wordt.”

Zowel voor scholieren en studenten

Er zijn twee soorten trajecten:

Basic studiekeuzetraject: 
Een kort studiekeuzetraject Waarin je op een duidelijke en gestructureerde manier aan de slag gaat met je studiekeuze? Je krijgt inzicht in je talenten en interesses. Je krijgt overzicht over de enorme hoeveelheid studies die er zijn en je leert om een gemotiveerde studiekeuze te maken. Dit traject is met name geschikt als je al veel weet over je studiekeuze, maar je motivatie wilt checken zodat je met zekerheid kunt kiezen.

Uitgebreid studiekeuzetraject: 
Heb je geen idee wat je wilt en hoe je de juiste studie vindt? Geeft je studiekeuze je stress en zie je door de bomen het bos niet meer? Wil jij (nu echt) een studiekeuze maken die goed bij je past? Met dit studiekeuzetraject van Jouwstudiecoach werken we aan het verkrijgen van zelfkennis, door oefeningen te doen die je inzicht geven in je interesses, talenten en drijfveren. Van daar uit kijken we op een gestructureerde manier naar de studies die bij jou passen en leer je om keuzes te maken waar je voor 100% achter staat. Als je met zelfvertrouwen wilt leren kiezen en niet over een nacht ijs wilt gaan, dan is dit traject geschikt voor jou.

Studiekeuzetraject

BASIC

Intake
3 coach gesprekken
beroepskeuzetest
studiekeuze werkboek
thuiswerkopdrachten
gebruik van de keuzegids

Focus:
een zekere en gemotiveerde studiekeuze


Duur
+/- 3 weken

UITGEBREID

Intake
6 coach gesprekken
beroepskeuzetest
studiekeuze werkboek
thuiswerkopdrachten
gebruik van de keuzegids

Focus:
zelfvertrouwen, keuzevaardigheden
& een gemotiveerde studiekeuze

Duur
+/- 8 weken

Werkwijze

Het gaat steeds over jou en jouw persoonlijke vragen en de opdrachten zijn specifiek afgestemd op de issues waar jij mee zit. Wanneer het nodig is kan het studiekeuzetraject altijd uitgebreid worden met aanvullende coachingsgesprekken of een ouder gesprek.

Resultaat

Studenten die een traject bij Jouwstudiecoach hebben gevolgd geven aan dat ze het met veel plezier hebben gedaan, door het traject wordt het maken van de studiekeuze gemakkelijker en leuker. Nadat je een traject hebt afgerond weet je niet alleen goed wie je bent, maar ook wat je wilt en welke studies daarbij passen. In het uitgebreide traject hebben we bovendien ook aan je keuzevaardigheden en overtuigingen gewerkt waardoor je zelfvertrouwen over het kiezen echt groeit. Ten slotte heb je een concreet actieplan om jouw toekomst realiteit te laten worden.

Investering

Studiekeuze traject Basis:EUR 399,- (ex btw)
Studiekeuze traject Uitgebreid:EUR 699,- (ex btw)

Contact

Wil je weten wat studiekeuzeadvies voor jou kan betekenen of heb je vragen over de inhoud of het verloop van de het traject? Bel of mail me gerust voor meer informatie.

Studiekeuze Nederland

Jouwstudiecoach is aangesloten bij StudieKeuze Nederland. Dit is een vereniging van onafhankelijke en zelfstandig gevestigde studiekeuzecoaches in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.studiekeuzenederland.nl