Studiekeuzeweek

Wil jij met aandacht een studiekeuze maken, maar er ook niet te lang mee bezig zijn? Heb je een tussenjaar of zit je in je examenjaar en wil je straks je eindexamen doen zonder last van studiekeuzestress? Nu is er de studiekeuzeweek! Van 19 tot en met 23 oktober 2020 vindt de eerste studiekeuzeweek plaats in Utrecht.

De studiekeuzeweek is een leuke en interactieve week *coronaproof waarin je onderzoekt wie je bent, waar je goed in bent en wat je wilt en waarin je samen met anderen op zoek gaat naar een studie die daar echt bij past. 

Wat gaan we doen in deze week

De studiekeuzeweek bestaat uit 4 groepsbijeenkomsten en een individueel gesprek om in te zoomen op jouw studiekeuzeproces.

Je maakt tijdens de Studiekeuzeweek een beroepskeuzetest en je krijgt opdrachten mee voor thuis.

Aan het eind van de studiekeuzeweek ga je naar huis met een studiekeuze top 3 en een concreet actieplan zodat je precies weet wat je nog moet doen om tot een definitieve studiekeuze te komen. Na de studiekeuzeweek ga je zelfstandig verder aan de slag met je studiekeuze. We komen twee keer online bij elkaar, zodat je je vragen kunt stellen en wij advies kunnen geven.

Tijdens de terugkomdag in het nieuwe jaar komen we nog een laatste keer bij elkaar om feestelijk af te sluiten en de gemaakte studiekeuzes te vieren!

Resultaat

  • Een goed onderbouwde studiekeuze
  • Motivatie voor een succesvolle studieloopbaan
  • Zelfkennis: dit ben ik, dit kan ik en dit wil ik
  • Meer zekerheid en zelfvertrouwen
  • Beter kunnen kiezen: je ontwikkelt je keuzevaardigheid
  • Een netwerk voor een goed beeld van je toekomstige werkveld

Wanneer is de studiekeuzeweek

Deze eerste studiekeuzeweek vindt plaats in Utrecht. De week ziet er als volgt uit:

Maandag 19 oktober: 10.00 – 13.00 uur
Dinsdag 20 oktober: 10.00 – 13.00 uur
Woensdag 21 oktober: 10.00 – 13.00 uur
Donderdag 22 oktober: individuele gesprekken
Vrijdag 23 oktober: 10.00 – 13.00 uur

De terugkombijeenkomst vindt plaats in januari 2021.

Ervaren studiekeuzecoaches

Voor deze Studiekeuzeweek hebben Lieneke van Kiezen Doe Je Zo en ik, Ciska onze krachten gebundeld om vanuit onze jarenlange ervaring met studiekeuzebegeleiding een programma te maken waarmee jij in een week tijd een bewuste, weloverwogen studiekeuze maakt.

Onze overtuiging

Wij werken vanuit de overtuiging dat je studiekeuze een onderdeel is van je persoonlijke ontwikkeling. Om te kunnen kiezen is het allereerst nodig om jezelf te leren kennen en te accepteren. Het doel van de studiekeuzeweek is dan ook niet puur en alleen aan het maken van een studiekeuze, maar we werken aan een positief zelfbeeld en aan het ontwikkelen van een groeimindset, zodat dat je zelfvertrouwen groeit.
Als je met zelfvertrouwen kan kijken naar je talenten, drijfveren, overtuigingen en interesses, dan kun je krachtige keuzes maken. Vanuit deze houding ben je gemotiveerd om doelgericht en actief te gaan studeren en de uitdagingen die er mogelijk komen aan te gaan. Op deze manier heeft de studiekeuzeweek impact op je hele (studie) loopbaan.

*Coronaproof

Een studiekeuzeweek organiseren midden in de coronacrisis, is dat wel zo verstandig? Het zijn onzekere tijden, maar dat weerhoudt ons er niet van om je juist nu offline te helpen bij je studiekeuze. Uiteraard houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. We werken binnen wat er kan en op veilige afstand.

We zijn dan ook heel blij dat we een mooie locatie hebben kunnen vinden die goed te ventileren is, met een grote ruimte om op voldoende afstand aan tafels te werken, een gymzaal om oefeningen te doen en een binnentuin om een frisse neus te halen. Hierdoor kunnen we de training veilig aanbieden.

En mocht de studiekeuzeweek niet door kunnen gaan vanwege nieuwe maatregelen, dan komen we met een passend alternatief. Zo word je hoe dan ook geholpen bij hun studiekeuze.

Investering

Nu voor de introductieprijs van 695 euro (in plaats van 945 euro).

Ja ik doe mee

Wil jij ook graag samen aan de slag met jouw studiekeuze? Geef je dan snel op, want het is al bijna zover! Wil je graag eerst even overleggen of heb je vragen?, bel of mail naar Ciska