Dit jaar doe ik het echt!

Met frisse moed begin je weer aan het nieuwe studiejaar. Vol goede voornemens; dit jaar geen uitstelgedrag!  Voorkom dat je voornemens al heel snel weer in de prullenbak liggen met de volgende tips

  • Wat zijn jouw afleiders? Breng in kaart waar jij door wordt afgeleid en bedenk hoe je die afleiders kunt stoppen.
  • Op welke momenten kun jij het beste studeren; ben je een ochtend of een avond mens? houdt daar dan rekening mee.
  • Plan vaste studeer momenten in, waarop je niet gestoord wordt! Vertel dat ook aan de mensen in je omgeving (familie, huisgenoten)
  • Waar kun jij het beste studeren? Waar heb jij de minste afleiding? Kijk voor stilte werkplekken ook eens bij de Openbare bibliotheek.
  • Stel prioriteiten. Kies 1 taak waar je je op concentreert en zoek uit wat je precies moet doen om deze taak goed te doen.  Als het een grote taak is, deel deze dan op in kleine deeltaken. Na het afronden van een taak kun je meteen met de volgende taak aan de slag gaan.
  • Studeer in blokken van 25 minuten en beloon jezelf na elk blok goed studeren met een korte pauze van 5 minuten: een kopje koffie, even het nieuws lezen enzovoorts. Na 4 blokken studeren neem je vervolgens een langere pauze van een uur waarin je bijvoorbeeld gaat lunchen of even gaat wandelen.
  • Houd zoveel mogelijk de avond vrij voor sport of ontspanning. Want je studie is wel een fulltime klus, maar dat is tenslotte maar 40 uur in de week.
  • Slaap regelmatig en voldoende. Je hebt elke nacht 7 tot 8 uur slaap nodig!

En dan de belangrijkste tips voor goed studeren; eet goed, lach en leef gezond en vergeet niet te genieten van je succes! Sommige tips zijn misschien saai, maar toch echt belangrijk. Denk maar aan de winst die het oplevert, je voelt je beter en je studeert met meer plezier en veel efficiënter!

Voor meer tips en studiecoaching, laat het gerust weten!

[su_button url=”https://jouwstudiecoach.nl/aanbod/studiecoaching/” style=”flat” background=”#ff7f12″ size=”4″ icon=”icon: arrow-circle-right”]Direct naar studiecoaching[/su_button]

Plaats een reactie