Studiekeuzeadvies

Help wat moet ik kiezen?

Wil jij een studie die echt bij je past? Wil je zeker zijn van je keuze? Een goede studiekeuze is het begin van een geweldige studietijd waarin jij je talenten ontwikkelt en met plezier en succes studeert.  Daarom is het goed om nu te investeren in een goede studiekeuze; nadat je een traject hebt gedaan ben je veel zekerder van je studiekeuze en ben je bovendien goed voorbereid op de decentrale selectie of de matching. 

Jouwstudiecoach biedt professioneel studiekeuzeadvies voor MBO, HBO en Universiteit.

" Ik heb het coachtraject met veel plezier ervaren, ik ben er erg mee geholpen en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ciska is heel rustig en heeft veel verstand van de “studiekeuze wereld” waardoor het kiezen een stuk overzichtelijker wordt."

jouwstudiecoach, twijfel over studiekeuze

Zowel voor scholieren en studenten

Er zijn drie soorten trajecten:

een studiekeuzescan een check voor als je al bijna zeker bent, maar nog een laatste check wilt

een basis studiekeuzetraject als je op een duidelijke en gestructureerde manier aan de slag wilt met je studiekeuze?

een uitgebreid studiekeuzetraject  Als je naast structuur en duidelijkheid ook meer inzicht wilt in je drijfveren en motieven. Dit traject is specifiek geschikt voor mensen met veel studiekeuzestress of faalangst.

Studiekeuzetraject: Basis

Heb je nu nog geen idee wat je wilt en hoe je de juiste studie vindt? Wil jij weten hoe je het aan moet pakken? Door middel van een basis studiekeuzetraject krijg je structuur en duidelijkheid.
In het traject leer je eerst jezelf beter kennen en je ontdekt waardoor jij gemotiveerd wordt.  Vervolgens kijken we naar je interesses en de studies die daarbij passen. 

Het studiekeuzetraject bestaat uit:

  • een kennismakingsgesprek,
  • een startvragenlijst,
  • 3 coachingsgesprekken,
  • een studiekeuzetest
  • thuiswerkopdrachten!

Studiekeuzetraject: Uitgebreid

Heb jij veel studiekeuzestress en zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je ook geen idee wat je wilt en hoe je de juiste studie vindt? Door middel van dit studiekeuzetraject van Jouwstudiecoach krijg je structuur en leert je om keuzes te maken waar je 100% achter staat.
Ook krijg je inzicht in je drijfveren en motivatie. Van daaruit kijken we naar je interesses en de studies die daarbij passen. 

 
Het studiekeuzetraject bestaat uit:

  • een kennismakingsgesprek,
  • een startvragenlijst,
  • 6 coachingsgesprekken,
  • twee studiekeuzetests
  • thuiswerkopdrachten met e-coaching!

Resultaat

Gedurende beide studiekeuzetrajecten werk je steeds aan jouw persoonlijke vraag.  De opdrachten zijn maatwerk en specifiek afgestemd op de vragen en issues waar jij mee zit. Wanneer gewenst kan het traject altijd uitgebreid worden met aanvullende coachingsgesprekken of een ouder gesprek. 

Nadat je dit traject hebt afgerond weet je niet alleen goed wie je bent, maar ook wat je wilt en welke studies daarbij passen. In het uitgebreide traject hebben we bovendien ook nog aan je keuzevaardigheden gewerkt. Ten slotte heb je een concreet actieplan om jouw toekomst realiteit te laten worden.

Contact

Wil je weten wat studiekeuzeadvies voor jou kan betekenen of heb je vragen over de inhoud of het verloop van de het traject? Bel of mail me gerust voor meer informatie.

Direct naar contact

Studiekeuze Nederland

Studiekeuze nederlandJouwstudiecoach is aangesloten bij StudieKeuze Nederland. Dit is een vereniging van onafhankelijke en zelfstandig gevestigde studiekeuzecoaches in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.studiekeuzenederland.nl