Studiekeuzeadvies

Help wat moet ik kiezen?

Wil jij een studie die echt bij je past? Wil je zeker zijn van je keuze? Kom je er alleen niet uit? Jouwstudiecoach biedt professioneel studiekeuzeadvies voor MBO, HBO en Universiteit.

We geloven erin dat goede studiekeuze het begin is van een geweldige studietijd. Een tijd waarin jij met plezier en succes studeert en je talenten ontwikkelt.  Investeer daarom nu in een goede studiekeuze; nadat je een traject hebt gedaan ben je veel zekerder van je studiekeuze en ben je bovendien goed voorbereid op de decentrale selectie of de matching.

" Ik heb het coachtraject met veel plezier ervaren, ik ben er erg mee geholpen en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ciska is heel rustig en heeft veel verstand van de “studiekeuze wereld” waardoor het kiezen een stuk overzichtelijker wordt."

jouwstudiecoach, twijfel over studiekeuze

Zowel voor scholieren en studenten

Er zijn twee soorten trajecten:

een basic studiekeuzetraject: een check voor als je al bijna zeker bent van je studiekeuze, maar nog een laatste check wilt of als je op een duidelijke en gestructureerde manier aan de slag wilt met je studiekeuze?

een uitgebreid studiekeuzetraject: als je inzicht wilt in je drijfveren en motieven. Als je wilt leren kiezen en goed wilt nadenken over je keuze. Als niet over een nacht ijs wilt gaan, dan is dit traject geschikt voor jou!.

Studiekeuzetraject: Basic

Heb je ongeveer een idee welke studie je wil gaan doen? Twijfel je nog uit een of twee studies en wil jij je keuze en motivatie checken? Door middel van een basic studiekeuzetraject krijg je duidelijkheid. In het traject leer je jezelf beter kennen en je ontdekt waardoor jij gemotiveerd wordt. Je kunt overtuigd een keuze maken waar je helemaal achter staat.

Het studiekeuzetraject bestaat uit:

  • een startvragenlijst,
  • een studiekeuzetest
  • 3 coachingsgesprekken
  • toegang tot de online keuzegids
  • thuiswerkopdrachten!

Studiekeuzetraject: Uitgebreid

Wil jij een studiekeuze maken die echt bij je past? Geeft je studiekeuze je veel stress en zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je ook geen idee wat je wilt en hoe je de juiste studie vindt? Door middel van het studiekeuzetraject van Jouwstudiecoach krijg je structuur en je krijgt inzicht in je interesses, je kwaliteiten en je drijfveren en motivatie. Vandaaruit kijken we naar de studies die bij je passen en leer je om keuzes te maken waar je voor 100% achter staat.

Het studiekeuzetraject bestaat uit:

  • een startvragenlijst,
  • 6 coachingsgesprekken,
  • een studiekeuzetests
  • toegang tot de online keuzegids
  • thuiswerkopdrachten met e-coaching!

Resultaat

Studenten die een traject bij Jouwstudiecoach hebben gevolgd geven aan dat ze het met veel plezier hebben gedaan, door het traject wordt het maken van de studiekeuze gemakkelijker en leuker. Het gaat steeds over jou en jouw persoonlijke vragen en de opdrachten zijn specifiek afgestemd op de issues waar jij mee zit. Wanneer het nodig is kan het studiekeuzetraject altijd uitgebreid worden met aanvullende coachingsgesprekken of een ouder gesprek.

Nadat je een traject hebt afgerond weet je niet alleen goed wie je bent, maar ook wat je wilt en welke studies daarbij passen. In het uitgebreide traject hebben we bovendien ook nog aan je keuzevaardigheden  en overtuigingen gewerkt. Ten slotte heb je een concreet actieplan om jouw toekomst realiteit te laten worden.

Contact

Wil je weten wat studiekeuzeadvies voor jou kan betekenen of heb je vragen over de inhoud of het verloop van de het traject? Bel of mail me gerust voor meer informatie.

Direct naar contact

Studiekeuze Nederland

Studiekeuze nederlandJouwstudiecoach is aangesloten bij StudieKeuze Nederland. Dit is een vereniging van onafhankelijke en zelfstandig gevestigde studiekeuzecoaches in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.studiekeuzenederland.nl