Loopbaancoaching

I am a work in progress!

Van studie naar werk

Bijna afgestudeerd en vol enthousiasme ben je op zoek naar je eerste baan?

Tegelijk vraag jij jezelf af: "Hoe werkt dat eigenlijk met solliciteren? en wat wil ik eigenlijk doen? waar zou ik willen en kunnen werken? Voor welke baan kom ik in aanmerking? Kortom wat zijn mijn wensen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt?

Al met al kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Jouwstudiecoach begeleidt van studie naar werk, zodat je met energie en zelfvertrouwen je start maakt op de arbeidsmarkt.

Sollicitatie coaching

Tijdens dit coachingstraject begeleid  ik je om goed voorbereid te gaan solliciteren.
We werken aan: Weten wat je wilt, jezelf overtuigend neerzetten (profiel, CV, sollicitatiebrief) en daardoor succesvol solliciteren.

Na dit traject ben je instaat om jezelf goed te profileren.  Je kunt goed verwoorden wat je wilt en je vaardigheden en eigenschappen op een krachtige manier over brengen.  Het resultaat van dit traject is dat je met zekerheid en vertrouwen het sollicitatieproces ingaat. 

Voorafgaand aan dit traject bespreken we tijdens een intakegesprek waar jouw specifieke vragen liggen. Op basis daarvan stellen we een maatwerktraject samen. 

waarden in studiekeuze

Loopbaancoaching

  • Hoe vind je een baan die echt bij je past?
  • Wat heb je nodig om meer energie uit je werk te halen?
  • Op welke manier zet je de volgende stap in je carrière?
  • Wat zorgt ervoor dat je meer voldoening uit je werk haalt?

Het is vaak best lastig om bovenstaande vragen te beantwoorden en soms kun je daar ook best wat hulp bij gebruiken. Loopbaancoaching is bedoeld voor die mensen die behoefte hebben aan begeleiding bij het in actie komen om te werken aan hun  loopbaanvragen.

Tijdens een loopbaantraject krijg je weer zicht op jezelf; je kwaliteiten; je interesses en je krijgt je motivatiebronnen weer in beeld. Daarbij houden we jouw specifieke toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt steeds als leidraad.

Een loopbaantraject bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Geloof in jezelf: Wie ben ik en waar liggen mijn talenten? 
  2. Dromen: Wat wil ik, wat vind ik belangrijk?
  3. Doen: Welke acties ga ik doen en hoe blijf ik positief 
  4. Realisme: Hoe verhouden mijn wensen zich tot de arbeidsmarkt?

Het resultaat van dit traject is, dat je weer met zelfvertrouwen en enthousiasme aan de slag gaat om werk te vinden waar je blij van wordt.

Contact

Als je vragen hebt over wat loopbaancoaching voor jou kan betekenen, bel of mail gerust, dan kunnen we het bespreken.

Direct naar contact