Studiekeuzeadvies

Help wat moet ik kiezen?

Wil jij graag een studie die echt bij je past? Wil je zeker zijn van je zaak? Gemotiveerd en met plezier studeren? Een goede studiekeuze is het begin van een loopbaan waarin jij je talenten ontwikkelt en met plezier en succes studeert en werkt.  Nu investeren in een goede studiekeuze loont; na een traject ben je veel zekerder van je studiekeuze en ben je bovendien goed voorbereid op de decentrale selectie of de matching. 

Jouwstudiecoach biedt professionele begeleiding bij je studiekeuze.

" Ik heb het coachtraject met veel plezier ervaren, ik ben er erg mee geholpen en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ciska is heel rustig en heeft veel verstand van de “studiekeuze wereld” waardoor het kiezen een stuk overzichtelijker wordt."

studiekeuze, twijfel over je studie

Zowel voor scholieren en studenten

Er zijn verschillende soorten trajecten:

De studiekeuzescan helpt je als je eigenlijk al wel weet wat je wilt, maar je wilt meer zekerheid of je wilt  je motivatie beter onder woorden kunnen brengen?

Kies voor een basis studiekeuzetraject als je nog op de middelbare school zit en geen idee hebt wat je moet gaan studeren? Of als je een nieuwe studiekeuze wilt maken omdat je eerder verkeerd gekozen hebt.  

Een uitgebreid studiekeuzetraject kies je als je nog op de middelbare school zit en geen idee hebt wat je moet gaan studeren? Of als je een nieuwe studiekeuze wilt maken omdat je eerder verkeerd gekozen hebt.  Je hoeft bij dit traject geen thuisopdrachten te maken. 

Studiekeuzescan 

Als je al bijna zeker weet wat je wilt, maar daar met meer vertrouwen voor wilt gaan of je motivatie beter onder woorden wilt kunnen brengen dan volstaat een kort traject.

Dit korte traject bestaat uit een test; de Student Profiel Analyse en een coachingsgesprek.

De test gaat over hoe jij de dingen graag doet en war jou motiveert. In het bijbehorende gesprek bespreken we de resultaten van deze test en maken we de combinatie met je studiekeuze.  

Zodat je goed kunt motiveren waarom deze studie bij jou past.

Studiekeuzetraject: Basis

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je geen idee wat je wilt en hoe je de juiste studie vindt?  Dan kan het studiekeuzetraject van Jouwstudiecoach veel structuur en helderheid bieden. In het traject leer je eerst jezelf beter kennen en van daaruit kijken we naar je interesses en de studies die daarbij passen.  Ik geloof erin dat als je jezelf beter kent, dat je dan ook beter weet waarom je iets gaat studeren en daardoor minder snel een verkeerde keuze maakt.

Het studiekeuzetraject bestaat uit: een kennismakingsgesprek, een startvragenlijst, 3 coachingsgesprekken, een studiekeuzetest (de Student Profiel Analyse) en thuiswerkopdrachten met e-coaching. 

Gedurende het studiekeuzetraject werk je steeds aan jouw specifieke vraag. Je maakt thuis opdrachten, die specifiek afgestemd zijn op de vragen en issues waar jij mee zit. In de coachingsgesprekken bespreken we de resultaten van de thuisopdrachten en doen we aanvullende oefeningen. Wanneer gewenst kan het traject altijd uitgebreid worden met aanvullende coachingsgesprekken of een ouder gesprek. Als je dit traject hebt afgerond weet je goed wie je bent, wat je wilt en welke studies daarbij passen. Daarnaast heb je een concreet actieplan om jouw toekomst realiteit te laten worden.

Studiekeuzetraject: Uitgebreid

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je geen idee wat je wilt en hoe je de juiste studie vindt?  Dan kan het studiekeuzetraject van Jouwstudiecoach veel structuur en helderheid bieden. In het traject leer je eerst jezelf beter kennen en van daaruit kijken we naar je interesses en de studies die daarbij passen. Ik geloof erin dat als je jezelf beter kent, dat je dan ook beter weet waarom je iets gaat studeren en daardoor minder snel een verkeerde keuze maakt. 

Het studiekeuzetraject bestaat uit: een kennismakingsgesprek, een startvragenlijst, 6 coachingsgesprekken een oudergesprek en een studiekeuzetest (de Student Profiel Analyse). 

Het specifieke aan dit traject is dat je geen thuisopdrachten maakt. Gedurende het studiekeuzetraject werk je steeds aan jouw specifieke vraag.  De opdrachten zijn maatwerk en specifiek afgestemd op de vragen en issues waar jij mee zit. Wanneer gewenst kan het traject altijd uitgebreid worden met aanvullende coachingsgesprekken of een ouder gesprek. Als je dit traject hebt afgerond weet je goed wie je bent, wat je wilt en welke studies daarbij passen. 

Contact

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen bij jouw studiekeuze? Heb je vragen over de inhoud of het verloop van de het studiekuezetraject of de studiekeuzecheck? Bel of mail me gerust voor meer informatie.

Direct naar contact

Studiekeuze Nederland

Studiekeuze nederlandJouwstudiecoach is aangesloten bij StudieKeuze Nederland. Dit is een vereniging van onafhankelijke en zelfstandig gevestigde studiekeuzecoaches in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.studiekeuzenederland.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial